Hurdacı Belgesi Nedir? Belge Gerekli mi & Hurdacılık Nedir?

Hurdacı Belgesi Nedir

Hurdacı Belgesi Nedir? Hurdaya çıkardığınız tesiste sigortalı olarak sizinle birlikte çalışan personele radyometre kullanımı konusunda hurdacı alanında eğitim aldıklarını gösteren ilgili eğitim sertifikası alınmalıdır. Yıkım sadece ekonomik kazanç için değil, aynı zamanda çevre temizliği ve doğa bakımı için de önemli bir meslektir.

İnsanlar başkaları tarafından kirletilen doğayı geri dönüşüme uygun malzemeleri ayırarak arındırdığında buna atık diyoruz. Şimdi, insanlar bir yandan tüketiyor ve kirletiyor, ancak aynı maddeye tekrar tekrar ihtiyaç duyuyorlar. Sürekli genişleyen tüketici sektörü, günlük olarak ihtiyaç duyulan hammadde miktarını da artırıyor. Hurdacı Belgesi Nedir? detayından önce hurdacılık nedir sorusuna cevap verelim.

Hurdacılık Nedir?

Bakır, krom demir, alüminyum, kalay, karton, ambalaj, kâğıt, kalay gibi birçok hurda var. PET şişeler, cam, plastik artıkları da bunların arasındadır. Önemli olan size sunulan seçeneklerdir. Bulunduğunuz bölgenin potansiyeli ve sahip olduğunuz araç ve gereçler hurda firması seçiminde en önemli etkenlerdir.

Tehlikeli atık toplama ve ayrıştırma belgesi almak istiyorsanız aşağıdaki belgeleri hazırlayarak ilgili kuruluşlara başvurmanız gerekmektedir. Bu belge sayesinde kurumsal yapınızla başlayabilir ve işinizi büyütebilirsiniz.

Hurdacılık Nedir?

Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Belgesi Hangi Belgeler İle Alınır?

Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi alabilmek için aşağıdaki belgelere ihtiyaç vardır.

  • Resmi mülkiyet belgesi
  • Zorunluluk
  • Ticari kayıt formu örneği
  • Kalibrasyon sertifikası
  • Yetkili imza sirkülâsyonu
  • Vergi dairesi
  • ÇED Görüşü
  • Kanalizasyon bağlantılarına ilişkin belge veya yazılar
  • Durum planı
  • Projesine genel bakış
  • Radyasyon doz ölçerlerle ilgili belgeler

Hurdacılık Tesis Kurulması İçin Gerekli Durumlar

Bunun dışında tesisin kurulabilmesi için bazı şartlar bulunmaktadır. Dâhil etmek istediğiniz kuruluşlar hakkında daha fazla bilgi için lütfen onlarla iletişime geçin. Bunlardan bazılarını sıralamak gerekirse sizin için şunları sayabiliriz.

Depo katı, i. H. Depolama yeri beton veya benzeri malzeme ile geçirimsiz olmalıdır. Tesiste kullanılan su için drenaj sistemi oluşturulması gerekmektedir. Tesisin çevresi dışarıdan görünmez olmalıdır. Çalışmayan veya tesisle ilgilenmeyen kişilerin yasak olması gerekmektedir. Aktiviteniz radyasyon ölçüm cihazı gerektiriyorsa, yanınızda taşımanız gerekecektir. Her türlü atık için ayrı bir özel konteyner depolamak ve atık kodu oluşturmak gerekiyor.  Firmamızdan bu konuda kapsamlı hizmet alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hurdacı AraWhatsApp Yaz